Klassisk massage

Njut av den världsberömda svenska klassiska massagen - en djupgående massage som löser upp spänningar i hela kroppen och ger en behaglig och skön avslappning. Regelbunden massage motverkar trötthet, smärta i axlar, rygg och nacke och ger dig ökad livskvalitet. Massage är medicin för både kropp och själ!

Halvkroppsmassage ca 30 min, 350 kr
Helkroppsmassage ca 60 min, 550 kr

Klassisk massage
Taktil massage

Taktipro - Taktil massage

Taktil massage är en mild massage som ges med mjuka och omslutande händer. Med varsamma strykningar aktiveras beröringsreceptorerna i huden. Taktiprorörelserna frisätter hormonet Oxytocin som stimulerar smärtlindring och aktiverar det parasympatiska nervsystemet vars effekter ger oss lugn, ro och återhämtning.

Under massagen bäddas du in i täcke och varma handdukar, endast den kroppsdel som masseras blottläggs. Allt för att du som masseras ska känna dig trygg och varm. Bemötande är en viktig del i metoden. Både givare och mottagare påverkas positivt.

Effekter som vi ofta ser är avslappning, bättre sömn, förbättrad mag-tarmfunktion, stärkt kroppsuppfattning, ökad självkänsla, mindre stress, lindring av smärta, mindre oro och ångest, tänd livsgnista.

Halvkroppsmassage ca 30 min, 350 kr
Helkroppsmassage ca 60 min, 550 kr

Änglamassage

Änglamassagen ger trygghet och tilliten till oss själva. Smärta i vår kropp och själ bygger på upplevda trauman, kritiska tankar och olika känslor som stress lagras i kroppen. Änglamassagen frigör känslomässiga spänningar och stress.

Himmelsk skön helkroppsmassage ca 60 min, 650 kr

Reaki healing

Reiki är en japansk avslappnings- och healingmetod för stressreducering och självkännedom. Genom beröring blir du medveten om hur total avslappning känns, alla dina spänningar i kroppen löses upp. Du får en påfyllning av energi och stärker på så sätt kroppens självläkande förmåga. Beröring frigör också vårt må-bra-hormon Oxytocin som bl.a höjer vår smärttröskel och ger en långvarig antistresseffekt.

Behandlingen sker påklädd liggandes på en brits, bekvämt nedbäddad med kudde och filt. Behandlaren håller händerna stilla på olika positioner på kroppen.

Behandling ca 60 min, 550 kr

Medicinsk laserbehandling

Laserterapi är en riskfri och smärtfri metod att behandla smärttillstånd, inflammationer och problem i muskler, senor och leder m.m.

Medicinsk laser sätter igång och snabbar på kroppens naturliga självläkning och ger positiva resultat på smärta vid ledvärk, nack- och ryggvärk, senbesvär, knäatros, reumatism, muskelvärk, axelsmärta, akuta skador och behandling efter operation.

Behandlingen är normalt smärtfri. De flesta upplever behandlingen som behaglig och avslappnande. Ljuset från lasern är osynligt men tränger ned i vävnaden. Det behandlade området kan kännas lite varmt efteråt och man kan få lätt "träningsvärk".

Vid behandling av smärtproblem kan det ibland hända att smärtan ökar under 6-24 timmar, ibland längre, efter en behandling. Detta beror på att laserljuset sätter igång läkningsprocesser. Det är bra om så sker för då vet man att patienten reagerar på behandlingen. Speciellt vid problem av mer kronisk natur kan denna eftersmärta komma. Den brukar gå över efter ett några timmar.

En behandlingsomgång kan sträcka sig över 1-5 behandlingar beroende på patientens mottaglighet, och på hur länge problemet funnits. Kroniska problem kräver i regel fler behandlingar än akuta problem och skador.

För mer information om medicinsk laser och dess behandlingsområden: Medicinskt laserforum

Laserbehandling ca 30 min, 350 kr
Laserbehandling ca 45 min, 450 kr
Laserbehandling ca 60 min, 550 kr

Infraröd värmetunnel

Infraröd värmebehandling

Det första du vanligtvis upplever under en behandling med värmetunnelns infraröda ljus är lugn och harmoni. Många somnar efter bara några få minuter. Den mjuka omlindande värmen får hela kroppen att slappna av.

Spända, stela muskler och leder mjukas upp och blodcirkulationen kommer igång. Kropp och sinne får den paus till återhämtning som lätt försummas i dagens höga tempo. I värmetunneln ligger du nämligen bara och kopplar av, inga måsten. En skön lugn stund för dig och alla dina sinnen. Efteråt är du oftast piggare eftersom puls och blodcirkulationen har ökat. Rörligheten har ökat, eventuell smärta har reducerats eller försvunnit. Kroppens nu mer avslappnade inställning gör också att livsenergin har möjlighet att flöda.

Exempel på vad långvågigt infrarött ljus ger:
  • Förbättrad mikrocirkulation genom att kapillärerna vidgas.
  • Minskar muskelkramper när muskelfibrer värms upp.
  • Avlägsnar toxiner.
  • Minskar svullnad och inflammation genom förbättrat lymfflöde.
  • Förbättrad sårläkning genom inverkan på både nervändar och perifera nerver.

För mer information: Sensei Scandinavia

Värmebehandling ca 30 min, 150 kr
Värmebehandling ca 60 min, 250 kr

Paraffinbad

Paraffinbad

Paraffinbad används bl.a för att öka blodcirkulationen, mjuka upp torra händer och för att lindra smärtan vid artrit och reumatism. Paraffinbad öppnar upp porerna och kapslar in värme och fukt i huden. Värmen ökar blodgenomströmningen och huden blir mjuk och sammetslen.

Paraffinbehandlingar passar både fötter och händer och är särskilt lämplig för personer med mycket torra händer. Paraffinbad rekomenderas inte om man har sår, utslag, vårtor eller eksem.

När du skall genomgå behandlingen får du först tvätta händerna med tvål och vatten och därefter peeling. Doppa sedan ner en hand i taget i baljan, vänta 5 sekunder och repetera 5-8 gånger. Placera handen i påse + varm vetehandske/handduk i 20 minuter. Därefter dras vaxet av och slängs. Det hela avslutas med hand- eller fotmassage.

Behandling ca 45 min, 270 kr